Naša priča

OPG JAREŠ

Naša obitelj Jareš se generacijama bavi sirarstvom te poljoprivrednom proizvodnjom. Receptura izrade svježeg sira stara je 150 godina.

2008. godine u sklopu farme otvorena je mini sirana prilagođenanproizvodnji preko 15 vrsta različitih sireva. 

Danas vašim dolaskom  i vi možete postati dio OPG-a Jareš.


Priča o sirani Jareš ne počinje u preradi, niti u zrionici sira. Ovo je priča o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i počinje na poljima gdje se uzgajaju najkvalitetnije domaće sorte žitarica i trava. Svi usjevi se koriste za prirodnu ishranu muznih krava na maloj farmi Jareš.

 Zdravom ishranom krava i strogo kontroliranim procesom mužnje i prerade postiže se vrhunska kvaliteta sira i mogućnost proizvodnje posebnih sireva od sirovog mlijeka, izrazito bogatog nutritivnog sastava.

     OPG Jareš postoji već četvrt stoljeća, a naša sirana više od destljeća.        U proteklih 12 godina u sirani su proizvedeni sirevi nagrađivani zlatnim medaljama. 

Paleta proizvoda s godinama se povećavala tako da danas u ponudi, između ostalog, možete pronaći svježi sir, polutvrdi sir, kuhani sir, dimljeni sir, sir s dodatkom paprike.

 Tu je i naš najnagrađivaniji sir škripavac, a zaštitni znak sirane je prvi proizvedeni hrvatski sir s dodatkom koprive - koprivko.

Nova djelatnost OPG-a je i ugostiteljstvo, putem kojeg želimo upoznati goste s našim radom i kvalitetom, pružiti našim posjetiteljima potpuni doživljaj bogatog Slavonskog sela.

                                                                                              Adela Jareš

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti